Британският външен министър Лиз Тръс  се качи на танк на

...
Британският външен министър Лиз Тръс  се качи на танк на
Коментари Харесай

Лиз Тръс показа на Владимир Путин характер на желязна лейди

Британският външен министър Лиз Тръс  се качи на танк на заснежен полигон в Естония. The Daily Telegraph написа, това е станало по време на визитата му в страната - било е театралничене за пред пресата с сполучлив ракурс, който е бил предназначен да покаже на Владимир Путин, че Англия се отнася сериозно към отбраната на Украйна от експанзия на източната й граница.

Според източник от държавното управление, Тръс „ искаше да види нашите войски на фронтовата линия на НАТО, да разбере по какъв начин те се образоват и приготвят за агресия и да им благодари за работата, която правят, с цел да защитят източния фланг на Алианса “.

Тя предизвести Владимир Путин против „ дейности, ориентирани към подкопаване на свободата и демокрацията в нашите партньорски страни “, заявявайки, че нахлуването в Украйна би било „ стратегическа неточност “, посочи " Фокус ".

„ Ние ще подкрепим Украйна и стабилността на Западните Балкани, с цел да
подсигуряваме тяхната сигурност и да засилим икономическата им резистентност “, каза тя.

Тръс отхвърли изказванията, че съсредоточаването на съветските войски на границата с Украйна е отговор на провокацията на страните от НАТО, и даде обещание да „ поддържа нашите другарски демокрации “ в битката против „ злонамерените “ дейности в района.

Както отбелязва вестникът, гледката на Лиз Тръс, возеща се в танка Challenger 2 в естонския град Тапа, припомня за опълчването на Запада против друг руски водач Михаил Горбачов. Преди 35 години тогавашният министърпредседател Маргарет Тачър беше снимана да се вози в сходна позиция в поранна трансформация на същия танк на полигон на НАТО близо до западногерманския град Фалингбостел.
Тогава Тачър изстреля подготвителен шестфунтов снаряд от танка, използвайки лазерна система за ориентиране. По-късно тя сподели, че й харесва.

Както отбелязва вестникът, за разлика от Маргарет Тачър, външният министър не е стрелял от танково оръдие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР